Master classes 2017-10-03T18:09:41+00:00

Master Class -luennot

Tule tutustumaan ja oppimaan viinintekijöiden ja viinintuottajien edustajien johdolla viinin tekemisen sailaisuuksiin. Grand Vin Helsinki 2017 -tapahtuman yhteydessä järjestämme useita Master Class -luentoja, joilla voit syventää omaa viinitietämystäsi ja pääset tutustumaan uusiin viineihin. Viinintekijät kertovat omien viiniensä ja viinialueidensa erityispiirteistä ja viinin valmistamiseen liittyvistä vaiheista ja haasteista. Master Class -luennoilla pääset ainutlaatuisille makumatkoille eri puolille viinimaailmaa.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan huippuviinintekijät kuten esimerksi yhden Chilen suurimman viinituottajan Cono Surin pääviinintekijä Adolfo Hurtado ja kulttimaineeseen nousseen pienen portugalilaisen Secret Spotin pääviinintekijä Rui Walter Cunha. Secret Spotin nimikkoviiniä tuotetaan ainoastaan noin 1500 pulloa per vuosi. Mukana on myös kotimaisia asiantuntijoita, kuten useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta sekä Viinitien johtaja Toni Immanen.

Luennot kestävät 50 min ja mielenkiintoisten tarinoiden lisäksi luennoilla esitellään 3-6 viiniä luennosta riippuen. Luennoilla käytetään Lehmann Glassin upeita uusia suupuhallettuja A. Lallement -viinilaseja. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Master Class -luennoille tarvitaan myös erillinen sisäänpääsylippu itse tapahtumaan. Tervetuloa kokemaan nautinnollisia ja opettavaisia viinihetkiä.

Felipe Tosso

Viña Ventisqueron pääviinintekijä

Chileläisen Viña Ventisqueron viininvalmistuksessa on alusta pitäen ollut mukana talon pitkäaikainen pääviinintekijä Felipe Tosso. Felipen oli aikanaan tarkoitus päätyä matematiikan pariin mutta lapsuudessa vietetyt vuodet Utahissa saivat miehen kiintymään maalaismaisemaan, joten mies lähti lukemaan maataloustiedettä. Felipeä kiehtoi viininvalmistuksessa sen taiteellinen puoli ja fakta siitä että viininvalmistus on yhdistelmä tiedettä ja taidetta.

Master Classissa Felipe esittelee Ventisqueron Grey-viinien lisäksi viimeisimmän projektin viinit Atacaman-aavikolta sekä John Duvalin kanssa yhteistyössä valmistetut Pangea ja Enclave – viinit (konsultoiva viinintekijä Duval, joka vastasi Penfoldsin 90-luvun noususta maailman maineeseen).

Master Class: Pioneering the extremes
Pe 06.10.2017 klo 17.00-18.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Rui Walter Cunha

Secret Spot viinintekijä

Portugalin Douron laaksossa sijaitseva Secret Spot -viinintuottaja on syntynyt kahden miehen unelmasta, jolla oli vain yksi tavoite: tuottaa parasta mahdollista viiniä, joka on Douron alueelle ja maaperälle tyypillistä. Seikkailu sai alkunsa vuonna 2004 kun Gonçalo Sousa Lopes ja Rui Walter Cunha ryhtyivät tuottamaan artesaaniviinejä. Siihen mennessä näillä kahdella herralla oli jo jonkun verran kokemusta viininviljelystä ja viinintekemisestä, kun he olivat työskennelleet viinikonsultteina useammalle portugalilaiselle viinintuottajalle. Heidän lähtökohtansa oli ikoninen portugalin Douro-alue. Heidän mottonaan on edelleen: ”Handcrafted wines from the Douro Valley”

Master Classissa Rui Walter Cunha kertoo Secretin Spotin viineistä ja filosofiasta ja maistattaa omia viinejään. Master Class -luennolla saadaan maistaa myös heidän legendaarista Secret Spot -viiniä.

Master Class: Wine true to its roots
Pe 06.10.2017 klo 15.30-16.30
La 07.10.2017 klo 17.30-18.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Mikhel Soom

Bodegas Murviedro, Brand Ambassador

Murviedron Brand Ambassador Mikhel Soom tarjoaa mielenkiintoisen sekoituksen modernia viinintekotaitoa ssekä historiaa. Murviedro juhlii 90-vuotista taivaltaan ja onkin tänä päivänä pioneeri alueellaan alkuperäisrypäleiden modernisoinnissa. Luennolla saamme maistaa Merseguera ja Bobal -rypäleistä valmistettuja harvinaisuuksia. Viimeisenä viininä on Casa Lo Alton hieno Reserve-viini.

Bodegas Hispano+Suizas viinitila sijaitsee Valencian ylängöllä, DOP Utiel Requenassa. Tilalla tuotetaan huippuviinejä perinteisillä viininviljelystekniikoilla ja innovatiivisella kellarityöskentelyllä.Viinien hienostuneisuus ja eleganssi saadaan aikaan päivittäisellä, huolellisella tarhatyöskentelyllä, taidokkaalla käsityöllä. Hispano+ Suizas on yksi palkituimmista ja arvostetuimmista viinitaloista maailmalla.

Master Class: The Hidden treasures of Spain
Pe 06.10.2017 klo 18.30-19.30
La 07.10.2017 klo 16.00-17.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Adolfo Hurtado

Cono Sur, Pääviinintekijä

Adolfo Hurtado on chileläisen viinitalo Cono Surin pääviinintekijä ja toimitusjohtaja. Hän on jättänyt jälkensä chileläiseen viinintuotantoon luotsaamalla vasta 1993 perustetun Cono Surin maailmanmaineeseen erityisesti Rieslingin ja Pinot Noirin valmistuksessa. Tänä päivänä Cono Sur on maailman suurin Pinot Noir –tuottaja, ja viinien laatu on tunnustettu kansainvälisesti. Cono Surin lippulaivaviini Ocio onkin upea esimerkki chileläisen Pinot Noirin laadusta ja eleganssista.

Chile on kasvuolosuhteiltaan ja ilmastoltaan viinintekijän paratiisi, sillä viinialueiden suuret erot antavat mahdollisuuden löytää jokaiselle rypälelajikkeelle ihanteelliset viljelyolosuhteet. Chileläisen viinitalo Cono Surin erityisalaa ovat Riesling – ja Pinot Noir –viinit, joihin tastingissa tutustutaan pääviinintekijä ja toimitusjohtaja Adolfo Hurtadon johdolla.

Master Class: Cono Sur Pinot Noir
Pe 06.10.2017 klo 17.00-18.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Toni Immanen

Viinitie, Toimitusjohtaja ja Viinintekijä

Viinitien toimitusjohtaja Toni Immanen kertoo oman viininsä, suomalais-saksalaisen Raja Rieslingin tarinan. Rajassa on kyse Viinitien jengin pitkäaikaisesta haaveesta, joka alkoi konkretisoitumaan keväällä 2012, kun Saksan parhaaksi punaviinintuottajaksi tituleeratulta Friedrich Beckeriltä lohkesi pieni viinipalsta vuokralle. Pikkuruinen 0,2 hehtaarin palsta sijaitsee pohjois-alsacelaisen Wissembourgin kaupungin laitamilla, aivan Saksan rajalla, Vogeesien ja Haardt- vuorien yhtymäkohdassa. Kyseessä on vanha saksalainen viinitarha, joka on jäänyt toisen maailmansodan rajojen uudelleenvedon jälkeen Ranskan puolelle. Ainutlaatuista on, että viini valmistetaan Saksan puolella Schweigenin kylässä, ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta kyseessä on saksalainen viini.
Toni Immanen on viinimaahantuontiyritys Viinitien toimitusjohtaja ja viinintekijä. Verohallinnon ylitarkastajana toiminut Toni löysi intohimonsa viineistä jo opiskeluaikoina ja vuonna 2003 hän perusti pientuottajien viineihin keskittyvän Viinitien. Tonin luotsaama Viinitie erottuu tavallisesta viinitukusta siinä, että pelkän jakelijan roolin lisäksi yritys keskittyy myös vientiin ja viinintekoon. Viinintekoa Toni on opiskellut omatoimisesti, minkä lisäksi sadat viinimatkat ympäri maailman ovat kartuttaneet tietotaitoa. Raja Riesling on Viinitien ensimmäinen oma viininvalmistusprojekti, joka tehtiin alusta loppuun itse.

Master Class: Raja Vertikaali
Pe 6.10.2017 klo 20.00-21.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Nathalie Lagrue

Chateau Seguin, Sales Director

Mottet -perhe omistaa yli 200 hehtaaria AOC Bordeaux Supérieur ja alue jakaantuu kahdelle viinitalolle,  Château La Francelle ja Château de Seguinille. Näistä Château de Seguin on yksi alueen johtavista tuottajista ja se sijaitsee Bordeauxn kaupungin lähellä. Chateau de Seguinin historia juontaa juurensa vuosisatojen päähän aina keskiajalle asti.  Vuonna 2013 viinitalo siirtyi Bwinen omistukseen.

Nathalie Lagrue on työskennellyt Château de Seguinilla intohimoisesti jo yli 25 vuoden ajan ja hän vastaa tällä hetkellä maailmanlaajuisesti Château de Seguinin myynnistä ja hän on vieraillut Suomessa useamman kerran.

Master Class: Château de Seguin Cuvee Prestige Vertical
Pe 06.10.2017 klo 18.30-19.30

Master Class: Discovering the AOC Bordeaux Supérieur
La 07.10.2017 klo 14.30-15.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Jukka Sinivirta

Jukka Sinivirta, Viinintuntija ja -kirjoittaja

Riesling on yksi maailman hienoimmista valkoisista rypälelajikkeista, joka on erityisesti asiantuntijoiden suosiossa kaikkina makeustasoina luunkuivasta liköörisen makeaan. Suuren kuluttajajoukon silmissä hohto on vähäisempi. Riesling peilaa voimakkaasti maantieteellistä sijaintiaan, antaen hyvin erilaisia viinejä eri puolilla maailmaa. Ominaisuus on niin voimakas, että jopa saman rinteen rypäleet voivat vaihdella voimakkaasti maapohjan muuttuessa.

Totuus on lasissa. Tule vertailemaan viittä eri Rieslingiä oppaanasi Jukka Sinivirta, jonka ensimmäinen suuri viinielämys oli juuri Riesling vuosikymmeniä sitten.

Master Class: Riesling ja Terroir
Pe 6.10.2017 klo 15.30-16.30
La 7.10.2017 klo 14:30-15:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Francois Pages

Johtaja Gérard Bertrand

As a former sommelier, I’ve spend more then 10 years discovering new grapes, climats and terroir around the world. The more I was tasting, the more I had the intuition that organic and biodynamics wines were delivering more in term of experience and personality. After working with Gérard BERTRAND, one of the pioneer of biodynamic in the south of France, for more then 3 years I am now convinced that great terroirs express themselves better if they are respected.

Master Class: Biodynamic & Organic Winegrowing by Gérard Bertrand
La 7.10.2017 klo 16.00-17.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›